Marino Keulen | Open VLD Lanaken
Burgemeester Lanaken & Parlementslid Vlaams Parlement

GOESTING IN DE TOEKOMST!
E-mail | Facebook | Twitter | Google+ | Video

woensdag 4 juni 2014

Lanaken trekt kaart van dorpscafé's tijdens #WK2014

Tijdens het WK voetbal in Brazilië zullen er geen grote schermen geplaatst worden in onze gemeente door het gemeentebestuur. In plaats daarvan zal het bestuur de lokale horeca extra promotioneel ondersteunen.

Schepen van middenstand, Mark Curvers: “We willen de kaart trekken van onze kleine dorpscafés. Daarom zullen wij zelf geen initiatieven ondernemen zoals het plaatsen van grote schermen en daarmee concurreren met de horeca. In geval van een halve finale of finale van onze Belgische ploeg moet dit nog bekeken worden omdat zo’n speciale gebeurtenis toch veel volk op de been zal brengen.”

“In onze gemeente zullen we de “WK Café Lanaken”-campagne lanceren waarbij deelnemende cafés extra promotioneel ondersteund zullen worden om er een groot feest van te maken. Cafés die de wedstrijden van de Belgische ploeg uitzenden krijgen van ons een WK label om op te plakken alsook promotionele ondersteuning zoals vermelding in ons gemeenteblad en affiches. Graag roep ik alle cafés op, van Kesselt tot Rekem, om hun zaak te versieren in de nationale driekleur of om een leuke actie op te zetten. Een leuk extraatje voor onze inwoners is de “Lanaken for Belgium” actie op Facebook waarbij men duotickets voor een wedstrijd van onze Belgische ploeg voor de volgende EK-campagne kan winnen.” aldus schepen van middenstand, Mark Curvers.