Marino Keulen | Open VLD Lanaken
Burgemeester Lanaken & Parlementslid Vlaams Parlement

GOESTING IN DE TOEKOMST!
E-mail | Facebook | Twitter | Google+ | Video

maandag 9 juni 2014

‘Groene Sleutel’ voor het vakantiehuis op Domein Pietersheim

Het vakantiehuis op Domein Pietersheim mocht onlangs het label van ‘Groene Sleutel’ ontvangen. 

 De Groene Sleutel is een internationaal keurmerk voor milieuvriendelijke toeristische bedrijven en wordt uitgereikt door Toerisme Vlaanderen en Bond Beter Leefmilieu.

Met het behalen van de Groene Sleutel engageren toeristische bedrijven zich om op een duurzame manier te werk te gaan. Er wordt zorgvuldig omgesprongen met water, energie en afval, zonder toe te geven op vlak van comfort. Enkele jaren geleden heeft de vzw Toerisme Lanaken ingezet op het behalen van de Groene sleutel voor het vakantiehuis, waar groepen tot 68 personen kunnen overnachten.
Hoewel het vakantiehuis op Domein Pietersheim reeds op een milieuvriendelijke manier werkte, werden er nog heel wat bijkomende initiatieven genomen. Zo gebeurt de schoonmaak nu met biologische schoonmaakproducten en werd er geïnvesteerd in waterbesparende materialen zoals kranen en toiletten.

Nog dit jaar wordt er een kwaliteitsinjectie voorzien van €17.000 in het vakantiehuis. Er worden 30 nieuwe zeteltjes aangekocht voor de gasten waar niet alleen aandacht geschonken wordt aan zitcomfort maar ook aan duurzame materialen.
Op termijn worden een aantal huishoudelijke toestellen vervangen door energiezuinige apparaten. Stelselmatig worden de douchekranen vervangen door een waterbesparende sproeikop. Ook het sorteren van afval krijgt extra aandacht. De inspanningen die tot nu toe zijn geleverd werden dus beloond en vanaf nu mag het bordje van “De Groene Sleutel” prijken langs de deur van het vakantiehuis.