Marino Keulen | Open VLD Lanaken
Burgemeester Lanaken & Parlementslid Vlaams Parlement

GOESTING IN DE TOEKOMST!
E-mail | Facebook | Twitter | Google+ | Video

vrijdag 26 juli 2013

Het Nieuwsblad 26-07-2013 : Groen licht voor gloednieuw woonzorgcentrum

Rekem Het schepencollege levert een bouwvergunning af voor de bouw van een woonzorgcentrum in het historische en toeristische Oud-Rekem.
Het schepencollege van Lanaken leverde een bouwvergunning af voor de realisatie van een nieuw woonzorgcentrum met rusthuiskamers en serviceflats in Oud-Rekem. HetMooiste Dorp van Vlaanderen krijgt in totaal 86 wooneenheden waarvan 69 rusthuiskamers en zeventien serviceflats. Het project komt aan de Groenplaats. 'Het zal perfect binnen het historisch dorpskarakter van ons Maasstadje aansluiten', reageert schepen van Ruimtelijke Ordening Sofie Martens (Open VLD). 'Alles voldoet aan bij de bepalingen van het Bijzonder Plan van Aanleg (BPA) en het masterplan. Uit de hoorzitting van enkele maanden geleden bleek overigens dat er voor dit project een breed draagvlak bestaat bij de lokale gemeenschap.'
Naast het woonzorgcentrum met ondergrondse parking voor veertig voertuigen en dienstencentrum waaronder strijkatelier komt er ook een Grand Café met zicht op de Groenplaats. Hier mag iedereen, ook de niet-bezoekers van het rusthuis, iets komen drinken.
'Het project levert zeventig arbeidsplaatsen op', vertelt burgemeester Marino Keulen (Open VLD). 'Het gaat hier om een mooie combinatie van werk- en woongelegenheid.'(ppn)