Marino Keulen | Open VLD Lanaken
Burgemeester Lanaken & Parlementslid Vlaams Parlement

GOESTING IN DE TOEKOMST!
E-mail | Facebook | Twitter | Google+ | Video

dinsdag 11 september 2012

Nieuwe KMO zone in Lanaken


Het gemeentebestuur heeft via het Autonoom Gemeentebedrijf Lanaken het dossier rond voor een nieuwe KMO zone in Lanaken. De KMO zone heeft een oppervlakte van 3ha41a en zal aan minimaal 9 KMO’s plaats kunnen bieden. De zone is op dit moment reeds bouwrijp voor 3 KMO’s die meteen van start kunnen gaan. In de loop van volgend jaar zullen extra wegen aangelegd worden waardoor ook de overige 6 percelen bouwklaar zullen zijn.

Burgemeester Keulen: “Ons bestuur had een dossier klaar voor een KMO zone in Veldwezelt, hetgeen evenwel door de Bestendige Deputatie geschrapt werd uit het structuurplan Lanaken. Het Autonoom Gemeentebedrijf Lanaken bleef evenwel niet bij de pakken zitten en is verder op zoek gegaan naar een alternatieve locatie. Met deze nieuwe KMO zone op het Europark hebben we nu een oplossing gevonden om tegemoet komen aan de noden van ondernemend Lanaken.”

De nieuwe KMO zone is 3ha41a groot en biedt plaats aan 9 bedrijven, uitgaande van een gemiddelde oppervlakte van ongeveer 25a per bedrijf. Zijn er bedrijven die minder plaats nodig hebben, dan kan de zone uitgebreid worden naar 10 of 11 percelen. Naast een minimumtewerkstelling van 1 personeelslid per 10 are en een verkoopprijs van €30/m² staat in de voorwaarden dat het dient te gaan om lokale bedrijven met een verzorgend karakter dat zich beperkt tot de gemeente Lanaken & de directe omgeving en met een beperkte impact op vlak van ruimte, milieu en verkeer.

De nieuwe KMO zone is gelegen in de industriezone Europark. Met deze KMO zone biedt het Europark nu oplossingen voor zowel regionaal, internationaal als lokaal georiënteerde bedrijven al dan niet met water- en/of spoorgebonden activiteiten. Deze mix van ontsluitingsmogelijkheden en types van bedrijven zorgt voor het unieke karakter van de industriezone Europark. Op dit moment is ter plaatse nog circa 18 ha industriegrond verkoopbaar.

Bedrijven die belangstelling hebben om zich op deze locatie te vestigen en die meer informatie wensen, of de bouwvoorschriften wensen te vernemen kunnen contact opnemen met AGB Lanaken via tel 089 730 747 of william.vancleynenbreugel@lanaken.be.

Zie ook : http://www.tvl.be/nl/2012-09-11/realisatie-nieuwe-kmo-zone-lanaken/