Marino Keulen | Open VLD Lanaken
Burgemeester Lanaken & Parlementslid Vlaams Parlement

GOESTING IN DE TOEKOMST!
E-mail | Facebook | Twitter | Google+ | Video

vrijdag 29 juni 2012

Keulen positief over snelbussen

Woensdag had een beperkte Openbare Vervoerscommissie (OVC) plaats in de gebouwen van De Lijn in Hasselt. Daar werd bevestigd dat er een oplossing in de maak is voor de snelbussen. Er dient wel binnen 14 dagen finaal duidelijkheid te komen.

Vlaams parlementslid en burgemeester van Lanaken Marino Keulen (Open Vld) kon vandaag als tevreden man naar buiten komen na de beperkte OVC bij De Lijn. Er is immers een oplossing in de maak voor de snelbussen van De LIjn.

De oplossing zal eruit bestaan de tarieven te verhogen en via een derde-betalersysteem de resterende kostprijs dicht te rijden. De prijs voor de studenten zal stijgen van 1,60 euro naar 3,50 euro en voor het woon-werkverkeer zal de prijs opgetrokken worden naar het NMBS-tarief. Deze prijsstijging zou in de praktijk geen probleem mogen vormen omdat de reizigers hadden aangekondigd bereid te zijn meer te willen betalen voor het behoud van de snelbussen. Volgens de verantwoordelijke van De Lijn heeft de provincie Limburg zich bereid verklaard via het derde betalersysteem het resterende gedeelte van de kostprijs dicht te rijden. Er zal wel één busrit wegvallen op de Lijn 178 (Maaseik-Brussel).

Het is nog niet duidelijk wie in de toekomst de busritten gaat verzekeren. Marino Keulen hoopt dat dit de huidige pachters (Heidebloem uit Lanaken en De Valk uit Heusden-Zolder) zullen zijn aangezien zij chauffeurs moesten ontslaan door de aangekondigde besparingsoperatie en deze mensen zouden nu opnieuw in dienst kunnen komen.

"Dit is globaal positief nieuws voor het Maasland en het Noorden van Limburg. De politieke strijd voor het behoud van de snelbussen heeft geloond!" concludeert Marino Keulen.