Marino Keulen | Open VLD Lanaken
Burgemeester Lanaken & Parlementslid Vlaams Parlement

GOESTING IN DE TOEKOMST!
E-mail | Facebook | Twitter | Google+ | Video

donderdag 1 december 2011

Open Vld verwelkomt de steun van Touring voor de Groene Golf

01/12/2011 - Open Vld pleit al jaren voor het invoeren van een Groene Golf en verwelkomt dus de steun van Touring voor dit idee. Met een Groene Golf worden de verkeerslichten zodanig afgesteld dat het rijdend verkeer als die een bepaalde snelheid aanhoudt niet moet stoppen voor een verkeerslicht. Op deze manier verloopt het verkeer veel vlotter.

Vlaams volksvertegenwoordiger Marino Keulen (Open Vld) : “Met Open Vld pleiten wij al een aantal jaren voor het invoeren van een Groene Golf op alle wegen waar dit kan. Nederland is hier gidsland waar dit ondertussen de normaalste zaak van de wereld is en ze zelfs een Groene Golf Team hebben. In Vlaanderen kan dit leiden tot een jaarlijkse filekostbesparing van 30 miljoen euro doordat de capaciteit van de wegen vergroot door de vlottere doorstroming.”

Voor Open Vld bleef het niet bij woorden want Marino Keulen diende samen met zijn collega’s Vlaams volksvertegenwoordigers Annick De Ridder en Sas van Rouveroij, Jean-Jacques De Gucht en Irina De Knop reeds in maart 2010 een resolutie in bij het Vlaams Parlement om de regering te verplichten tegen 2014 één op drie verkeerslichten op kruispunten langs wegen met een belangrijke verbindingsfunctie te laten analyseren en te optimaliseren om de doorstroming te bevorderen.

“Open Vld is blij dat Touring deze visie van Open Vld bijtreedt wat nogmaals onderstreept dat Open Vld het bij het rechte eind heeft. Nu is het te hopen dat onze resolutie de steun krijgt van iedereen en vooral dat er snel realisaties komen op het terrein.” Aldus Marino Keulen.