Marino Keulen | Open VLD Lanaken
Burgemeester Lanaken & Parlementslid Vlaams Parlement

GOESTING IN DE TOEKOMST!
E-mail | Facebook | Twitter | Google+ | Video

dinsdag 4 mei 2010

Duurzame herstelling E313 niet voor morgen

04/05/2010 - Uit het antwoord op mijn vraag betreffende herstelling van de E313 tussen Ham en Tessenderlo antwoordt minister Crevits dat een volledige vernieuwing van de snelweg nodig is daar waar de snelheidsbeperking werd ingevoerd. 

Gevolg: voorlopige maatregelen waardoor het snelheidsverbod kon opgeheven worden en een studie. Wanneer de ‘grote’ werken zullen starten is nog niet bekend, er is nog geen bestek, laat staan een aannemer aangeduid.

Ik begrijp dat overheidsopdrachten nu eenmaal aan procedures etc gebonden zijn. Maar men kan ook onveiligheid en hoogdringendheid en andere redenen inroepen om de zaken in een stroomversnelling te brengen. Misschien moet er weer een strenge winter overheen gaan, putten in het wegdek zitten, ongevallen gebeuren eer men beseft dat half werk in dit geval – en waarschijnlijk ook op andere plaatsen in Vlaanderen - geen goed begin is maar een pleister op een zwerende wonde zonder duurzame oplossing voor de toekomst. Chauffeurs wezen nu al gewaarschuwd.

Als bijlagen de vraag en het antwoord.