Lanaken krijgt weer een fantastisch rockjaar

31/03/2010 - Begin 2008 was er de voorzichtige hoop van de schepen van Jeugd, Sofie Martens, dat er op het einde van dat jaar een 200-tal repetities konden plaatsvinden (192 in 2007). Op het einde van 2008 jaar stond de teller echter op 403 stuks, meer dan een verdubbeling. (zie bijlage)

Voor 2009 was er dan ook de angst, dat er misschien een terugval zou zijn, wegens een te snelle groei, echter het werd het jaar van bevestiging, er hadden 385 repetities plaats, enkele minder dan het jaar voordien. Maar nog steeds een zeer goed resultaat.

“De lichte terugval is bijna volledig terug te brengen tot het uit elkaar gaan van twee jonge bands, waardoor het aantal vaste wekelijkse repetities terugviel. Op het einde van 2009 zijn er terug een aantal bands met een vast tijdstip bijgekomen,” aldus Sofie Martens. “Het blijft onze bedoeling om lokale bands genoeg kansen te geven om te repeteren. Daarom blijven we dan ook inzetten op een goede dienstverlening en aandacht om onze repetitieruimte bekend te maken.”

“Dit jaar willen we enkele nieuwe vaste bands krijgen en zodoende minimaal het aantal van 2009 te bereiken, maar het zou nog leuker zijn om natuurlijk 2008 terug te overschrijden.”

Naast het geven van mogelijkheden om te repeteren, is er het blijvende aandachtspunt om jonge bands te begeleiden en coachen. Zo ging de winnaar van The Rock Factory uit 2008, Faith in Fate, samen met twee Nederlands bands op rockuitwisseling in Engeland en zullen zij op 16 april hun eerste CD voorstellen.

Ook de organisatoren van Rookiefest, kijken uit naar de zomer. De eerste namen zijn bekend die op 27 augustus te zien zullen zijn op de weide aan Jongerencentrum Apollo
  • The Sore Losers
  • Gentleman of Verona
  • Velcronic
  • Starfucker

“Het beloofd opnieuw een rockjaar te worden in Lanaken,” aldus Sofie.

Meest Recente Posts

In de kijker

Contact

Hoe kan ik u helpen?

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Contacteer mij gerust.