Marino Keulen | Open VLD Lanaken
Burgemeester Lanaken & Parlementslid Vlaams Parlement

GOESTING IN DE TOEKOMST!
E-mail | Facebook | Twitter | Google+ | Video

woensdag 27 januari 2010

Kabinetsgebouw in gebruik als opvang voor daklozen

27/01/2010 - Op 28 december 2009 lanceerde Marino Keulen de idee om zijn oude kabinetsgebouw, dat sinds 13 juli 2009 leeg stond, te gebruiken als opvang voor daklozen.

Op 13/01/2010 namen de eerste dakloze asielzoekers hun intrek in het voormalig kabinetsgebouw van Marino Keulen aan de Kreupelenstraat te Brussel. 5 gezinnen, in totaal 25 personen, volwassenen en kinderen, die allemaal in een asielprocedure zitten en die afkomstig zijn uit Ethiopië, Somalië en Afghanistan hebben er onderdak gekregen en staan onder begeleiding van de Brusselse CAW’s.

In totaal kunnen 30 personen gehuisvest worden, er zijn dus nog een 5-tal plaatsen ter beschikking. De bedoeling is wel dat het een doorloopgebouw is en dat de opgevangen gezinnen zo snel mogelijk een andere, meer geschikte huisvesting vinden. Er werden voor 8.700 euro aanpassingswerken uitgevoerd om het voormalig kantoor geschikt te maken voor opvang van gezinnen. Het gebouw zal 6 maanden vrijgehouden worden voor opvang van daklozen, daarna zal het op de huurmarkt aangeboden worden.

Op de vraag naar andere leegstand van gebouwen, eigendom van de Vlaamse overheid, kon de minister niet antwoorden; een actief patrimoniumbeleid is nog in opstartfase zo blijkt. Om hier toch meer duidelijkheid over te krijgen zal Marino Keulen een schriftelijke vraag aan de betrokken ministers stellen.

Marino Keulen dankt de ministers Bourgeois en Vandeurzen voor het oppikken van zijn idee en de snelle reallisatie ervan.