Marino Keulen | Open VLD Lanaken
Burgemeester Lanaken & Parlementslid Vlaams Parlement

GOESTING IN DE TOEKOMST!
E-mail | Facebook | Twitter | Google+ | Video

zaterdag 12 december 2009

Omgeving OC Smeermaas wordt heringericht‏

12/12/2009 - Het schepencollege heeft groen licht gegeven voor de start van de herinrichtingwerken van de omgeving van het ontmoetingscentrum in Smeermaas.

De kosten voor deze werken bedragen €332.000, waarvan Infrax voorziet in een toelage van 25%. De werken zullen voorjaar 2010 van start gaan. Het plan - zie bijlage - werd opgesteld in overleg met de directie van de nabij gelegen school en de omwonenden.

De omgeving van het ontmoetingscentrum wordt heringericht met kleinschalige materialen. De toegangsweg zal in asfalt zijn met een drempel in het midden om de snelheid te verminderen. Er wordt een fietspad in rode klinkers voorzien vanaf de schooluitgang richting Maaseikersteenweg. Richting achterliggende verkaveling wordt er een veilige route voorzien voor de kleine fietsers.

Voor de parking werd gekozen voor waterdoorlatende klinkers in licht en donker grijs. Er komen 90 parkeerplaatsen, waarvan 6 voor mindervaliden.

De voetpaden die zorgen voor een veilige verbinding van de Maaseikersteenweg en het ontmoetingscentrum worden in klinkers uitgevoerd. Rondom het OC komt er ook een afwerking in klinkers. Het geheel wordt verder uitgerust met zitbanken, fietsenstaanplaatsen en vuilbakjes. Ook worden er ondergrondse containers voorzien voor het wit en gekleurd glas.

Er is eveneens gedacht aan de nodige groenvoorziening. Voor de school wordt een groen speelplein voorzien. De rest van de perken zal door de groendienst van de gemeente vakkundig ingezaaid en aangeplant worden zodat het achteraf een mooi geheel zal vormen.

Infrax staat in voor een nieuwe aangepaste verlichting zodat dit ook een veilige omgeving zal zijn.

Voor de riolering wordt een gescheiden stelsel voorzien voor de afvoer van zuiver en vuil water. Dit sluit aan op de riolering van de Maaseikersteenweg.