Marino Keulen | Open VLD Lanaken
Burgemeester Lanaken & Parlementslid Vlaams Parlement

GOESTING IN DE TOEKOMST!
E-mail | Facebook | Twitter | Google+ | Video

maandag 28 december 2009

Doet ook Vlaanderen iets voor de daklozen in Brussel?

28/12/2009 - Marino Keulen wil ‘zijn’ voormalig kabinetsgebouw ter beschikking stellen.

Terwijl op alle niveaus, tot en met de Koning, plaatsen gezocht en aangeboden worden voor daklozen, blijft het opmerkelijk stil daar rond vanuit de Vlaamse regering. Bestaat voor hen het probleem niet? Nochtans is enige solidariteit in deze tijd van het jaar het minst van alle wensen.

Leeg kabinetsgebouw

Sinds 13 juli 2009 staat het pand aan de Kreupelenstraat 2 te Brussel, waar Marino Keulen zijn kabinet gehuisvest was, leeg. Het pand deed dienst als huisvesting voor de kabinetten van Eric Van Rompuy, Johan Sauwens, Guy Vanhengel en daarna, van juni 2003 tot juni 2009, van Marino Keulen.

Het bood plaats aan een 35-tal medewerkers. Op elke verdieping is voldoende sanitair zowel voor mannen als voor vrouwen. Op het gelijkvloers is bovendien een ruime refter met geïnstalleerde keuken, op de eerste verdieping een ruime keuken en bergruimte met koelkasten en diepvriezer en op de tweede en derde verdieping zijn kitchenettes geïnstalleerd. Op het gelijkvloers en de eerste verdieping is ook een douche. In de keukens is meer dan voldoende serviesgoed, bestek en kook- en bakmateriaal aanwezig.

Warm Vlaanderen

In de buurt verblijven regelmatig daklozen die in de gaanderij aan het Martelaarsplein bescherming zoeken tegen de gure weersomstandigheden. “Misschien geen slecht idee” volgens Marino Keulen “om het leegstaande kabinetsgebouw tijdelijk aan te bieden als verblijf voor de daklozen in Brussel”. “De Vlaamse regering zou hiermee aantonen dat ze ook het ook echt meent als ze het heeft over armoedebestrijding, beleid voor kansarmen en – om het met de woorden van Kris Peeters te zeggen - ‘een warm Vlaanderen’” aldus nog Marino Keulen.