Marino Keulen | Open VLD Lanaken
Burgemeester Lanaken & Parlementslid Vlaams Parlement

GOESTING IN DE TOEKOMST!
E-mail | Facebook | Twitter | Google+ | Video

donderdag 4 juni 2009

Samen met Europa van Limburg een topregio maken

04/06/2009 - Limburg heeft alle troeven in handen om een topregio te worden en kan hiervoor ook op steun rekenen van de Europese Unie. In de programmaperiode 2007-2013 wordt voor gans Vlaanderen 192 miljoen euro voorzien. 

Volgens Marino Keulen moet Limburg met haar ervaring van dossieropbouw bij projecten, de beschikbaarheid van voldoende hectaren bedrijventerreinen, de ligging midden in het Euregio gebied en met hulp van de LRM hier vol op inzetten.

Deze namiddag bezocht de Blauwe Marathon, de campagnebus van Open Vld Limburg, samen met lijsttrekker Marino Keulen en burgemeester Lydia Peeters (2de plaats op de Open Vld-lijst Limburg voor het Vlaams parlement) het bedrijf E-Max in Dilsen-Stokkem. Dit bedrijf maakt hoogwaardige profieltoepassingen voor in- en externe architectuur, machine- en algemene constructiebouw, kassenbouw, klimmaterialen, elektronica, logistieke systemen, tentenstructuren, ...

Het bedrijventerrein waarop E-Max gelegen is, werd ontwikkeld mede dankzij EFRO-middelen van de Europese Unie. In Limburg bevinden zich duizenden hectaren bedrijventerreinen, maar deze moeten ook nog bouwrijp gemaakt worden zodat bedrijven zich hier kunnen vestigen. Onder meer voor deze ontwikkeling helpt Europa naast Vlaanderen en de lokale overheden daadwerkelijk financieel mee om dit te realiseren. "Het gevolg is dat we bedrijven zoals E-max kunnen aantrekken die zorgen voor werkgelegenheid en welvaart in onze regio", aldus Lydia Peeters.

De keuze voor E-Max was niet puur toevallig, want E-max is het perfecte voorbeeld waar we naartoe moeten. Dit bedrijf is een van de Trends Gazellen Ambassadeurs van 2009 voor de grote bedrijven in de provincie Limburg. "Door de enorme groei in omzet en vooral de vervijfvoudiging in tewerkstelling is het een toonbeeld dat deze visie werkelijkheid kan worden. Als dit dan nog eens gebeurt in combinatie met slimme groene investeringen zoals E-Max deed om aluminium te recycleren, zitten we volledig op de goede weg", besluit Marino Keulen.