Marino Keulen | Open VLD Lanaken
Burgemeester Lanaken & Parlementslid Vlaams Parlement

GOESTING IN DE TOEKOMST!
E-mail | Facebook | Twitter | Google+ | Video

dinsdag 12 mei 2009

Keulen ondersteunt ecologische strobalenbouw

12/05/2009 - Vlaams minister van Wonen Marino Keulen heeft een subsidie van 5.000 euro toegekend aan de vzw Casa Calida uit Riemst. Casa Calida promoot bio-ecologische strobalenbouw als een volwaardig alternatief voor de traditionele baksteenbouw.

Momenteel bestaat er nog een groot wantrouwen in Vlaanderen t.a.v. strobalenbouw, veelal omdat dit nog te onbekend is bij het grote publiek. Zo wordt er bijvoorbeeld nog vaak ten onrechte van uitgegaan dat de brandveiligheid van dergelijke woningen minder hoog is. De VZW Casa Calida probeert deze vooroordelen uit de wereld te helpen en doet dit onder meer door workshops te geven aan geïnteresseerden.

Minister van Wonen, Marino Keulen, heeft ervoor gezorgd dat de sociale huisvestingssector een proeftuin is voor dergelijke innovatieve en energiezuinige projecten. Alleen al het passiefhuisproject dat recentelijk gelanceerd is in de sociale huisvestingssector, is hier een goed en baanbrekend voorbeeld van.

Om het project van de vzw Casa Calida te ondersteunen, heeft minister van Wonen Marino Keulen een subsidie van 5.000 euro goedgekeurd. Het bedrag zal worden geïnvesteerd in bijkomend les- en promotiemateriaal.