Marino Keulen | Open VLD Lanaken
Burgemeester Lanaken & Parlementslid Vlaams Parlement

GOESTING IN DE TOEKOMST!
E-mail | Facebook | Twitter | Google+ | Video

vrijdag 22 mei 2009

Keulen boos op drie burgemeesters

22/05/2009 - "Dit is een nieuwe provocatie van de drie burgemeesters. Ze volharden in de boosheid." Zo reageert Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Marino Keulen (Open Vld) op het nieuws dat in Linkebeek, Kraainem en Wezembeek-Oppem de oproepingsbrieven voor de verkiezingen opnieuw in het Frans worden verstuurd naar de Franstalige inwoners.

Keulen, die eind 2008 opnieuw besliste om de drie betrokken burgemeesters niet te benoemen, had laten verstaan dat hij hun benoeming wou herbekijken als ze bij deze verkiezingen de omzendbrief-Peeters zouden respecteren. "Ik stel vast dat ze de opening die ik heb gemaakt niet benutten", aldus Keulen.

De juridische truc die daarbij gebruikt wordt, vindt geen genade in de ogen van professor Paul Van Orshoven. "Dat een tweetalige gemeente als Sint-Lambrechts-Woluwe de kiesbrieven van een eentalige faciliteitengemeente tweetalig drukt en verstuurt, is juridisch nonsens en volstrekt waardeloos. Die kiesbrieven zijn nietig. Dit kan niet, net zomin als je kiesbrieven vanuit China kan laten versturen in het Chinees." Intussen komt er ook meer kritiek op de spitsvondigheid van MR-kopman Olivier Maingain die deze actie wettelijk vindt . Volgens de PS is dat gebeurd zonder voorafgaand overleg.

Bron: Het Belang van Limburg