Marino Keulen | Open VLD Lanaken
Burgemeester Lanaken & Parlementslid Vlaams Parlement

GOESTING IN DE TOEKOMST!
E-mail | Facebook | Twitter | Google+ | Video

vrijdag 20 maart 2009

Keulen zet licht op groen voor 125 betaalbare woningen in Zonhoven

20/03/2009 - Vlaams minister Marino Keulen heeft het licht op groen gezet voor de bouw van 125 betaalbare woningen aan Halveweg in Zonhoven. 

Een dag nadat het decreet 'Gronden en pandenbeleid' door het Vlaams Parlement werd goedgekeurd, zette de minister in Zonhoven zijn handtekening onder de onteigening van vier percelen grond. Het project is een ideale mix van 48 koopwoningen, 19 kavels en 58 huurwoningen.

Kempisch Tehuis en Vooruitzien slaan de handen in elkaar om respectievelijk 58 sociale huurwoningen en 48 koopwoningen te bouwen. Bovendien worden er nog een aantal bouwgronden aangeboden aan particulieren. "Sinds mijn aanstelling als minister heb ik mijn handtekening nog nooit moeten zetten onder zo'n groot project", aldus Keulen.

"Voor Zonhoven is dit het grootste project ooit", zegt burgemeester Johny De Raeve. "Hiermee zet onze gemeente een grote sprong voorwaarts om de doelstellingen te halen op het vlak van sociale woningbouw." Zonhoven telt nu 90 huurwoningen, dat is ongeveer 1,2 procent van het totale woningbestand. Dat is ongeveer hetzelfde als het Vlaamse gemiddelde. Daar komen in één klap dus 58 huurwoningen bij: een tussensprintje naar de doelstelling van 3 procent, zoals op Vlaams niveau is vooropgesteld.

Volgens Jo Bollen van cv Kempisch Tehuis en Bert Cox van cv Vooruitzien kan de aanbesteding voor de werkzaamheden aan de wegen dit jaar nog plaatshebben. "De bouw van de woningen verloopt in drie fases. De nieuwe woonwijk zal vermoedelijk binnen vijf à zes jaar af zijn."Bron: Het Belang van Limburg
www.hbvl.be