Marino Keulen | Open VLD Lanaken
Burgemeester Lanaken & Parlementslid Vlaams Parlement

GOESTING IN DE TOEKOMST!
E-mail | Facebook | Twitter | Google+ | Video

dinsdag 24 maart 2009

Doelstellingen Limburgplan gerealiseerd

24/03/2009 - De Vlaamse regering maakt vrijdag een stand van zaken op van het Limburgplan. Vlaams minister van Wonen Marino Keulen is er gerust op. Hij heeft zijn doelstellingen gerealiseerd.

Het Limburgplan werd in 2005 in het leven geroepen met als doel tegen 2009 de hoge werkloosheidscijfers in de provincie naar beneden te halen en de achterstand in de sociale huisvestingssector weg te werken. Om die doelstellingen te bereiken moest 225 miljoen euro worden geïnvesteerd in de bouw van 2.000 nieuwe huurwoningen en 880 koopwoningen.

Die doelstellingen zijn gehaald. In de praktijk zijn de afgelopen vier jaren 2.000 sociale huurwoningen gebouwd en 1.100 koopwoningen. Er zullen dus 220 koopwoningen meer zijn gebouwd dan opgelegd in het Limburgplan. Minister Keulen heeft ook het budget opgetrokken van 225 miljoen euro naar 250 miljoen euro.

Door de extra aandacht voor sociale huisvesting neemt de druk op de wachtlijsten af en worden jobs gecreëerd voor de bouwsector in de provincie Limburg. Want al die woningen moeten uiteraard ook worden gebouwd. En dat betekent werk!

Bekijk hier de reportage op TV Limburg.