Marino Keulen | Open VLD Lanaken
Burgemeester Lanaken & Parlementslid Vlaams Parlement

GOESTING IN DE TOEKOMST!
E-mail | Facebook | Twitter | Google+ | Video

donderdag 15 januari 2009

Bijna één miljoen voor Limburgse managers van diversiteit

15/01/2009 - Minister van Inburgering Marino Keulen heeft 12 Limburgse projecten die ingediend waren voor 'managers van diversiteit 2008' definitief goedgekeurd. Het gaat om initiatieven die de zelfredzaamheid van burgers van diverse afkomst verhogen. Ze krijgen in totaal 960.344 euro.

Hierna zetten we de Limburgse managers van diversiteit even op een rij:

GenkTV (10.000 euro)
www.GenkTV.be is een nieuwssite die korte videoreportages over Genkse gebeurtenissen maakt. Ze gaan nu 60 reportages maken over thema's die leven in de autochtone en allochtone gemeenschappen.

Wondere pluim (114.315 euro)
Deze creatieve schrijfwedstrijd richt zich tot kinderen met Nederlands als moedertaal en Nederlands als tweede taal. De wondere pluim wil de taalgevoeligheid en creativiteit stimuleren van kinderen van 6 tot 12 jaar.

Als je het praten niet laten kunt (3.208 euro)
Dit project van de vzw Thebe in Maasmechelen wil kinderen met niet-schoolse activiteiten mondiger maken in het Nederlands.

Jeugdhuis Klein Spanje (64.750 euro)
Klein Spanje is een afgelegen wijk in Opgrimbie waar de vzw Jeugdorganen samen met de jongeren een jeugdhuis wil bouwen. Dat moet de verhoudingen tussen de jongeren en volwassen wijkbewoners verbeteren.

Allemaal Anders (7.000 euro)
De Turkse Unie van België gaat via interculturele spelen in Beringen, Genk, Heusden-Zolder en Maasmechelen het wederzijdse begrip bevorderen tussen allochtonen en autochtonen.

Een hapje Sint-Truiden (106.457 euro)
Vzw Djapo gaat de komende 2,5 jaar de leerlingen van het eerste jaar technisch en beroepsonderwijs kennis laten maken met de diverse culturen in Sint-Truiden.

Samen leren werkt (33.218 euro)
De vzw Tempus organiseert nu al huiswerkbegeleiding voor leerlingen van het lager onderwijs in Beringen. Vanaf volgend schooljaar gaan ze het project uitbreiden en samen met vier gemeenschapsscholen naschoolse begeleiding aanbieden in de kansarme wijken van Beringen.

Samen leven in Hoefkamp (149.713 euro)
Rimo wil de leefbaarheid in de sociale wijk Hoefkamp in Dilsen-Stokkem verbeteren door bewoners uit hun kot te halen en samen te brengen.

Ondernemingszin bij allochtone jongeren (168.756 euro)
Unizo Limburg gaat het ondernemerschap bij leerlingen van diverse herkomst aanscherpen. Gedurende twee schooljaren gaan ze onder meer vaardigheidstesten ondernemen afnemen.

Beeldvorming mijnstreek (69.613 euro)
Vzw Het Vervolg wil met fotografie en tentoonstellingen aantonen dat allochtonen en autochtonen in de mijnstreek samen eigenaar zijn van hetzelfde erfgoed.

Lanaken kleurt (86.913 euro)
Een project waarmee de vzw Jeugd de komende drie jaar kinderen van diverse nationaliteiten naar het verenigingsleven wil krijgen.

Internationaal talent (146.400 euro)
www.internationaaltalent.be is een website waarmee Voka Limburg internationaal talent in Limburg wil spotten en inzetten. Dit project zoekt minstens 200 internationale talenten die hun diensten willen aanbieden op de website.