Marino Keulen | Open VLD Lanaken
Burgemeester Lanaken & Parlementslid Vlaams Parlement

GOESTING IN DE TOEKOMST!
E-mail | Facebook | Twitter | Google+ | Video

donderdag 11 december 2008

Keulen: 'Geef drie godsdiensten plaats in wettelijke feestdagen'

11/12/2008 - Vlaams minister van Inburgering Marino Keulen vindt dat de Nationale Arbeidsraad zou moeten nagaan of ook de islam en het jodendom hun feestdagen kunnen inpassen binnen het bestaande contingent van wettelijke feestdagen.

Minister Marino Keulen is niet bevoegd in de kwestie, maar werd woensdag in het Vlaams Parlement ondervraagd door Filip Dewinter over het voorstel van federaal minister Milquet om de NAR zich te laten buigen over een "vlottende" feestdag voor moslims.

De minister liet weten tegen vlottende feestdagen te zijn, omdat dit voor bedrijven moeilijk te organiseren is. Hij wil ook het huidige aantal wettelijke feestdagen niet uitbreiden, maar tegelijk wees hij erop dat de religieuze feestdagen louter christelijk geïnspireerd zijn. "Momenteel zijn er tien wettelijke feestdagen. Een aantal hiervan zijn profaan, maar de religieuze feestdagen zijn enkel christelijk geïnspireerd. We hebben op ons grondgebied drie grote godsdiensten: het katholicisme, het jodendom en de islam. De NAR zou moeten nagaan hoe die drie godsdiensten en hun feestdagen binnen dat contingent van tien een plaats kunnen krijgen", zei Keulen.

Keulen vindt overigens dat de NAR eenzelfde oefening moet maken voor de Vlaamse feestdag 11 juli.