Marino Keulen | Open VLD Lanaken
Burgemeester Lanaken & Parlementslid Vlaams Parlement

GOESTING IN DE TOEKOMST!
E-mail | Facebook | Twitter | Google+ | Video

dinsdag 28 oktober 2008

Verbouwing tweede Silvertoptoren Antwerpen is afgerond

28/10/2008 - De verbouwing van de tweede Silvertoptoren in Antwerpen is afgerond. Vlaams minister van Wonen Marino Keulen huldigde het gebouw, dat plaats biedt aan 197 sociale appartementen, officieel in. "Een mooi project", vindt de minister.

De werken aan de tweede toren startten in 2006. Tijdens de renovatie werden 228 uitgeleefde appartementen omgevormd tot 197 moderne flats met meer comfort. Er kwamen onder andere nieuwe liften en alle flats zijn aangesloten op een centraal ventilatiesysteem met warmterecuperatie.

In 2009 zal ook de heraanleg van de omgeving rond het appartementsgebouw klaar zijn en begint de verbouwing van de derde en laatste toren. De heraanleg van de omgeving zal 2 miljoen euro kosten. Er komt onder andere een educatieve waterspeeltuin en een ontmoetingsplein.

In de sokkel op het gelijkvloers komt er een kantoor van Woonhaven Antwerpen en er zijn twee handelspanden voorzien, waarvan één wordt ingenomen door een huisarts. De verbouwing van de tweede toren kostte in totaal 19.170.000 euro.

De Silvertop-gebouwen dateren uit de jaren '70 en begonnen ernstige slijtage te vertonen. Daarom besliste sociale huisvestingsmaatschappij De Goede Woning, nu opgenomen in Woonhaven Antwerpen, om over te gaan tot een volledige renovatie. De renovatie van de eerste toren van het Silvertop-complex was in 2006 al klaar.

Vlaams minister Keulen, die ook bevoegd is voor inburgering, had het in zijn speech bij de inhuldiging nogmaals over het succes van de taaltesten voor kandidaat-huurders van een sociale woning. Hij kondigde aan dat de testen in de toekomst niet langer zullen worden afgenomen door het Huis van het Nederlands, maar door opgeleide medewerkers van de sociale huisvestingsmaatschappijen zelf. Bij twijfel kan het Huis van het Nederlands nog wel uitsluitsel geven. Keulen noemde de renovatie van de drie Silvertop-gebouwen een mooi project, ondanks de hoge kosten van meer dan 58 miljoen euro in totaal.